Keha
5. september 2018, 11:34

KATSE | Kuidas abistavad silmavitamiinid?

Üha halvenev nägemine ja silmade kuivus on tänapäeva maailmas sagenev probleem, millest minagi prii pole: töötan igapäevaselt arvutiga ja vabal ajal armastan näppida nutitelefoni. Seetõttu on silmad juba poole tööpäeva pealt väsinud ja kuivad.  

Nägemisega on mul iseenesest probleeme olnud peaaegu 15 aastat. Esimesed prillid sain lühinägelikkuse tõttu põhikoolis ning kui unustan need maha, ekslen pimeduses. 

Kui lühinägelikkust ma otseselt ravida pole püüdnud, siis silmade turgutamiseks kasutan aeg-ajalt erinevaid silmatilku. Nimelt on uuringud näidanud, et ilma korraliku toeta (tilgad ja muud vitamiinid) väheneb silmanägemine eaga hoogsalt. Eks tilgad on mind natuke aidanud, kuid massiivseid erinevusi pole täheldanud. Silmanägemist turgutavatest vitamiinidest kuulsin ma aga esimest korda Ecoshilt.

Ecoshi Eyevision silmavitamiinides on terve rida kasulikke vitamiine: A-, C- ja E-vitamiin, tsnik, luteiin, zeaksantiin ja astaksantiin. Kõik see on vormitud väikese suurusega kapsliteks, mis tõsi küll, kõige paremini ei lõhna (aga tavaliselt ei kipu tervisele head asjad hästi maitsema ja lõhnama). Päevane annus on kaks kapslit, mille neelasin hõlpsasti klaasi veega alla. Kokku jagub kapsleid pooleteiseks kuuks.

Kui arvate, et nüüd kadus miinus sootuks, siis seda loomulikult ei juhtunud. Ega preparaat seda luba ka. Nädalake pärast kasutamise algust tundsin ma enesetundes muutusi – pärast pikka päeva arvuti ees ei olnud silmad enam nii väsinud ega punetanud. Kuna ebamugav kipitus puudus, paranes ka üleüldine enesetunne.

Päris kindlasti on Ecoshi Eyevision kapslid ideaalne abimees inimestele, kes töötavad arvuti ees või kellel väsivad silmad kiiremini.

Mida Ecoshi kapslid sisaldavad?

- A-vitamiin on oluline nägemisprotsessis, aidates hoida nägemispigmenti. A-vitamiin aitab ka luteiinil ja zeaksantiinil toota silmi kaitsvat pigmenti kahjuliku ultraviolettkiirguse eest ning hoida silmi niisketena.

- C-vitamiin toetab silmade veresoonte, võrkkestade ja läätste normaalset tervist. 

- E-vitamiin töötab silma rakumembraanis kaitsemüürina, mis hoiab ära oksüdeerimisprotsesse.

- E-vitamiinil aitab omakorda paremini imenduda mikroelement seleen. Seleen on antioksüdant, mis soodustab ka kapillaaride arengut ja toetab vereringet.

- Tsink on silma jaoks kõige enam kontsentreeritud mineraal, mis toetab tervet võrkkesta ja veresoonte funktsiooni. Tsink tagab reetinas nägemispigmendi anti-oksüdantse kaitse ja osaleb nägemisprotsessis.

- Luteiin ja zeaksantiin – macula (kollatähn) on kollane (selle värvuse annavad luteiin ja zeaksantiin), adsorbeerides sinist ja ultraviolettvalgust, mis tuleb silma, seega kaitsevad silma ultraviolettvalguse eest (töötades nagu päikeseprillid), kusjuures zeaksantiin domineerib maculas ja luteiin mujal reetinas.

- Astaksantiin kaitseb silmi põletikust ja valgusest tingitud kahjustuste eest ning aitab vähendada silmade väsimust, kihelust ning kuivust.           

Vaata täpsemalt SIIT!