Aavo Luts koos pisima lapselapsega. Foto: Erakogu
Uudised
8. november 2019, 12:04

VANAISA AAVO VAJAB ABI! Vähiravifond asus toetama päästjana töötanud Võrumaa mehe ravi (2)

Vähiravifond „Kingitud Elu“ ulatas abikäe 67aastasele isale ja vanaisale Aavo Lutsule, kellel avastati kolm aastat tagasi pahaloomuline neerukasvaja.

Aavo tütar Merle kirjutab fondi Facebooki-lehel, et oktoobri lõpus sai perel lootus otsa, sest raviarst teatas, et haigekassa rahastatavad ravivõimalused on ammendunud. Jäi siiski üks ravivõimalus veel, mille saamiseks tuli abi paluda fondilt.

Aavol on kolm last ja viis lapselast. Ta töötas nõukogude ajal sovhoosis autojuhina ning pärast Eesti taasiseseisvumist üle 18 aasta Mõniste päästekomandos päästjana. Elu teises pooles on Aavol olnud mitmeid terviseprobleeme. Viisteist aastat tagasi sai ta puukborrelioosi, kui käis metsapõlengut kustutamas. Paar kuud pärast vähidiagnoosi saamist tabas meest aga insult. Sellestki tuli ta tahtejõu ja pere toetusega välja. Õppis uuesti kõndima, rääkima, enda eest hoolitsema.

„Minu isa ja ema elavad kahekesi Võrumaa metsade vahel maamajas, mida nad on oma elu jooksul korrastanud ja remontinud. See on meie suure pere kodu, kuhu oleme alati oodatud ning kus igal võimalikul hetkel ka koos oleme. Nad on kogu meie perele olnud suureks toeks, kui meil on olnud elus raskeid hetki,” kirjutab tütar Merle.

„Oleme väga tänulikud, et saate meid aidata, Aavo ravi rahastada ja talle elupäevi juurde anda. Suur aitäh teile selle suure kingituse eest."

Kingi Aavole ja teistele abivajajatele lootus ja võimalus elada. Tule püsiannetajaks kas või 1 euroga kuus: www.kingitudelu.ee/annetajale