Pildid Tenerifel karatiini pandud hotelli juurest.Foto: Erakogu
Uudised
27. veebruar 2020, 18:06

FOTOD | Väidetavalt on Tenerife hotellis karantiinis ka üks Eesti pere (39)

Hispaanias Tenerife lõunaosas asuvas hotellis Adeje Palace on Covid-19 viiruse tõttu karantiinis tuhatkond inimest. Õhtuleht vestles eestlasega, kes viibib sealkandis seoses tööülesannetega. Tema väitel on hotellis ka üks Eesti pere. „Nad ostsid reisi Soome firma kaudu,“ rääkis anonüümsust soovinud mees Õhtulehele.

"Mõlemad hotelli sissesõiduteed on punaste tõketega suletud," jutustas kuldses keskeas mees. "Parkla, mis asub üle tee hotelli vastas, oli televisioonibusse täis. Kõikjal seerisid ajakirjanikud kolmjalgade ja mikrofonidega. Tavainimesi praktiliselt polnud. Meid vaadati imeliku pilguga, kui hakkasime telefonidega pildistama.

Saime ka jalgsi päris lähedale hotelli peaukse vastas olevale künkale, kus oli midagi vaateplatvormi taolist. Superpositsioon telekaameratele ja ka ajakirjanikele. Seda kohta politsei eriti ei valvanud. Oli vaid üks vormis mees, sest piirde taga oli viis meetrit kukkumist hotelli ette viivale sõiduteele. Ju peeti seda piisavaks. Lahkusime kirikukellade helina saatel. Nimelt asub hotelli vastas väike kirik. See helin tekitas imeliku tunde. Jäi arusaamatuks, miks seda üldse tehti. Polnud pulmi ega matuseid, ei olnud ka täistund, millest mõnes kohas kellahelinaga teada antakse."

Hotellis on neli nakatunud inimest. Hispaania ametnike sõnul on nad kõik itaallased. Esmalt diagnoositi viirus ühel arstil, kes paigutati kohalikku haiglasse.