Ajateenijad laskmisharjutusel.Foto: Kaitsevägi
Eesti uudised
9. märts 2020, 15:47

Koroona valvel: ajateenijad müttavad metsas, valmistudes Kevadtormiks

Kaitsevägi ei ole koroonaohu tõttu seni ajateenijate väljaõppes muudatusi teinud: nädala sees müttavad sõdurid metsas ning nädalavahetuseks pääsevad tublimad linnaloale. Ühtlasi pole kriipsu peale tõmmatud igakevadisele suurõppusele Kevadtorm, mis toob kokku tuhandeid reservväelasi ja mitmeid liitlasüksusi.

„Õppuste ja linnalubade osas hetkel muudatusi ei ole ja ka õppuse Kevadtorm planeerimine käib plaanipäraselt,“ ütles Õhtulehele kaitseväe peastaabi pressiesindaja kapten Aivo Vahemets. „Jälgime olukorda ja terviseameti soovitusi: pesta käsi, vältida riskipiirkondi jne.“

Ajateenija metsalaagris. Foto: Kaitsevägi

Selleaastane kaitseväe õppus Kevadtorm toimub 21. aprillist 22. maini peamiselt Kesk- ja Põhja-Eestis. Õppusel on üle 10 000 osaleja Eestist ning ligi 3000 kaitseväelast liitlas- ja partnerriikidest nagu Ühendkuningriigid, Taani, Itaalia ja Hispaania.

Esmakordselt langeb Kevadtormi põhiraskus Kesk-Eestisse – täpsemalt Raplamaa, Türi valla, Põhja-Pärnumaa, Põhja-Sakala ja Viljandi valla territooriumile –, kaasatud on ka Lääne-Eesti piirkond ja saared. Õppuse aktiivsed tegevused toimuvad nimetatud piirkondades 8.–15. maini.

Ühendriigid saadavad sel aastal Kevadtormile ligi 1500 kaitseväelast Marylandi Rahvuskaardi erinevatest allüksustes ning Wisconsini rahvuskaardist, samuti on sel aastal osalemas Ühendriikide merejalaväe üksused.

Kevadtorm on Eesti kaitseväe iga-aastane kevadine lahingõppus. Esimene Kevadtormi õppus peeti 2003. aastal Lääne-Virumaal.