Arkadi Popov Foto: Madis Veltman / Ekspress Meedia
Uudised
31. märts 2020, 16:18

Terviseamet jaotab haiglavõrgu põhja ja lõuna regiooniks, et haigeid ja isikukaitsevahendeid ümber jagada

„See võimaldab kriisiolukorras operatiivselt haiglate vahel jagada ümber nii vajalikke isikukaitsevahendeid, personali kui ka paigutada haigestunuid ümber vastavalt abi vajaduse tõsidusele,“ selgitas terviseameti kriisistaabi meditsiinijuht Arkadi Popov muudatust.

Popov selgitas, et näiteks võib ilmneda vajadus toimetada kriitilises seisundis haige Saaremaalt Pärnusse ning seisundi halvenedes veel edasi Tallinna. „Sama toimub ka vastupidi, Põhja-Eesti regionaalhaiglast on võimalik paranenud seisundiga patsiente viia ravile näiteks Pärnu haiglasse. Sellise koordinatsiooni eesmärgiks on tagada, et kõik haiglad oleksid valmis selleks, et iga patsient, kes haiglasse tuleb, võib olla ka Covid-19 positiivse diagnoosiga,“ rääkis kriisistaabi meditsiinijuht.

Praegu on Eestis intensiivravikoht 191, mida on võimalik tõsta kuni 500ni. Arv ei sisalda ainult voodikohti, vaid hingamisaparaate, koolitatud meditsiinipersonali (arste ja õdesid) ning isikukaitsevahendeid. Isikukaitsevahendite osas muutub number igapäevaselt, kuid terviseameti andmetel katab tänane varu nädalase vajaduse.