Tanel KiikFoto: Stanislav Moshkov
Uudised
22. detsember 2020, 21:03

Kiik äsas sotsiaalmeedias Saarele: võiksid valeväidete levitamisel hoogu maha võtta! (8)

Sotsiaalminister Tanel Kiik lükkas ümber terviseameti vilepuhuja Simmo Saare väite, justkui ta oleks valetanud vaktsineerimise korraldamise kohta.

Kiik on öelnud, et töö vaktsineerimise korralduse ettevalmistamise ja vajalike protseduuride tegemisega on käinud läbi suve ja läbi sügise, kuid Saar tõi täna Facebooki postituses välja, et COVID-19 vaktsineerimisega tegelev juhtrühm moodustati kantsleri käskkirjaga alles 19. novembril. "Miski siin justkui ei klapi," arvas Saar.

Kiik vastas Saare postituse all ja ütles, et mees võiks valeväidete levitamisel hoogu maha võtta.

"Minu esimesed kirjavahetused ja Euroopa Liidu arutelud COVID-19 vaktsiinide teemal toimusid kevadel ning vastavad nõupidamised (sh Soome ja Balti riikidega) jätkusid suvel. Teemadeks nii vaktsiiniarendused, EL ühishanke kavandamine, rahvusvaheline logistika, tarvikute vajadused jms," seletas Kiik.

Euroopa Liidu vaktsiinide ühishanke teemal langetati valitsuses esimesed otsused 11. juunil ja edasi käsitleti vaktsineerimisega seonduvaid küsimusi korduvalt nii suvel, sügisel kui talvel.

"Suve keskpaigaks oli sotsiaalministeerium koostöös immunoprofülaktika ekspertkomisjoniga kaardistanud riskirühmad (ligikaudu 300 000 inimest), kellele tuleb ekspertide hinnangul võimaldada vaktsiini esmajärjekorras. See info on juulikuus ka meedias ilmunud," kinnitas Kiik.

"Ausalt öeldes on päris kurb ja kummaline, kuidas otsid oma alusetutele väidetele katet mingi ametliku juhtrühma loomise kuupäevast, kuigi tead tegelikult väga hästi, et suurem osa taustatööd tehakse alati ära ilma ametlike juhtrühmade ja käskkirjadeta," lisas Kiik.