Foto: PantherMedia/Scanpix
Keha
21. märts 2018, 15:10

Viis sagedast viga pea pesemisel, mis rikuvad su juuste tervise (3)

Kuigi pea pesemine tundub imelihtne, võib selle käigus teha ohtralt vigu, mis muudavad su säravad lendlevad kiharad takuseks parukaks.

Portaal Good Housekeeping toob välja viis sagedast viga pea pesemisel, mis rikuvad su juuste tervise.

* Sa pesed iga päev. Juukseid ei pea iga päev pesema. Või kui sa näiteks trennis käimise tõttu seda siiski teha soovid, kasuta šampooni ja palsamit vaid paar korda nädalas.

* Sa kasutad ühe brändi šampooni ja teise brändi palsamit. Erinevaid tooteid kokku sobitades ei pruugi tulemus olla ootuspärane, kuid komplektina ostetud šampoon ja palsam on koos oluliselt tõhusamad.

* Sa kasutad liiga palju šampooni. Esimese hooga kanna pähe väike suts šampooni ja juurde pane seda, kui tõesti väheks jääb. Liigne šampoon muudab juuste loputamise raskemaks ning palsamiga liialdamine tähendab peanahaprobleeme.

* Sa ei pese peanahka korralikult. Ka peanahka peab pesema, sellele šampooni sõrmeotstega õrnalt masseerides.

* Sa ei loputa pead korralikult. Juuksehooldusvahendid tuleb peast korralikult välja uhtuda. Kui sul on lokkis juuksed, kammi need enne palsami väljaloputamist juuste murdumisest hoidumiseks laiade vahedega kammiga läbi. Loputa juukseid seni, kuni need on täiesti puhtad.