Tallink kruiisilaev MegastarFoto: Teet Malsroos
Maailm
1. aprill 2020, 14:28

PIIRID KINNI: varsti enam laevaga Soome ei saa

Soome plaanib piirata seda, millises mahus saavad laevafirmad reisijaid riiki vedada. On suur võimalus, et Soome keelustab igasuguse siseneva reisijateveo ja laseb laevafirmadel inimesi vaid riigist välja vedada. Pole veel teada, millal piirang jõustub.

Tallinki kommunikatsioonijuht Katri Link kinnitas, et laevafirmad said 30. märtsil Soome transpordi- ja kommunikatsiooniametilt (Traficom) teate, et selle nädala jooksul kehtestatakse uus piirang, mille kohaselt ei ole laevafirmadel enam lubatud Soome suunal teostada reisijatevedu. Keeld kehtiks nii jalgsi reisijate kui ka autoga reisijate kohta. Kaubavedu ja kaubavedajate transport jätkuks ka pärast piirangu kehtestamist kõigil tänastel liinidel ja mõlemas suunas endiselt.

Link lisas, et esmase info kohaselt ei puuduta piirang kaubavedajatele lisaks teenistusse minevaid/tulevaid laevapere liikmeid, samuti vajalike hooldus- ja tarnetöödega seotud inimesi. Kuid see info on esialgne ja ei pruugi olla ammendav.

Kuna praegu ei ole veel teada, millal piirang kehtima hakkab ja mis on täiendavad juhised, jätkab Tallink mõlemal suunal reisijatevedu. Tallinki laevadest sõidab Tallinna ja Helsingi vahel praegu Megastar, mida Soome toetab rahaliselt, et kaubaveod Eesti ja Soome vahel jätkuksid. Link kinnitas, et kui piirang tuleb, siis saavad reisijad endiselt reisida Soomest välja.