Georgi-René MaksimovskiFoto: Alar Truu
Treenimine
5. juuni 2017, 14:27

6 SOOVITUST: rohkem sporti ehk milliste spordialadega võiks tegeleda president Kaljulaidi abikaasa? (14)

Kuna president Kersti Kaljulaid soovitas oma abikaasal Georgi-René Maksimovskil teha rohkem sporti pärast seda, kui too kurtis, et ülikond pitsitab, toome siinkohal välja kuus soovitust, mis passiks presidendi kaasal füüsilise aktiivsuse nimekirja paisata.

1) JOOKSMINE – president Kaljulaid osales näiteks Tartu jooksumaratonil, seega miks mitte uidata koos jooksuradadel, kus saab lisaks enda liigutamisele ka arutada päval toimunut ning panna paika tulevikuplaane.

President Kersti Kaljulaid Tartu maratoni 23,3 km pikkusel jooksul. Foto: Aldo Luud

Muide, ka paljud USA presidendid on agarad jooksumehed.

2) SUUSATAMINE – Eesti ilmad ei ole mõeldud peesitamiseks, seega saab poole osa aastast harjutada talviseks suusamaratoniks.

Endine peaminister Andrus Ansip Tartu maratonil. Foto: Siim Lõvi / Ekspress Meedia

Pealegi, aktiivseid suusamehi meil napib, seega miks mitte teha ilma hoopis selles valdkonnas, näiteks Kiku või Veerpalu kõrval. Ka endine peaminister Andrus Ansip on aastaid olnud vapper suusataja.

3) RULLUISUTAMINE – president Toomas Hendrik Ilvese endine kaasa Evelin Ilves harrastas pikka aeg aktiivselt just toda spordiala.

Evelin Ilves rulluisutamas. Foto: Ilmar Saabas / Ekspress Meedia

"Ka mina panin rulluisud 38-aastaselt alla, kuigi seda peeti noorte spordiks. Tegelikult on see ala, millega saab tegeleda kõrge eani," julgustas Evelin Ilves toona kõiki, kes seni ala peljanud.

4) GOLF – väikese valge palli ajamine murus olevasse auku paistab olevat elitaarne mäng, mida eelistavad kõrgematel ametikohtadel olevad inimesed.

Golfi Euroopa meistrivõistlused Jõelähtmel Foto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia

Golf pakub tegelikult ka head võimalust nautida ilusat ilma ja Eesti loodust ning sotsialiseeruda.

5) KEPIKÕND – Kadrioru kaunis loodus on mõeldud värske õhu nautimiseks, seega seniks, kuni president enda asju ajab, pole halb mõte võtta ette väike kõnd puudesalus.

Foto: Marianne Loorents

6) JOOGA – hea rahulik, vaimu ja meeli ülendav aktiivne tegevus, mis aitab mõtteid koondada ja endaga sinapeale saada. Jooga leevendab stressi ning seda saab harrastada isegi Kadrioru lossis, kui peaks vaja minema.

Foto: PantherMedia / Scanpix